Waarom A. Klugkist?

gebruiktekwast.jpg

Lid van "kwaliteitsorganisatie de betere schilder":

 

 

Onderhoud

 

Het onderhoud is bij ons in goede handen!

De waarde van een woning die in perfecte conditie verkeert, is groter dan die van een identieke woning met achterstallig onderhoud.

U bent dus verzekerd van vakmensen die weten wat er nodig is voor een resultaat waarover u tevreden zult zijn. Schildersbedrijf A. Klugkist levert maatwerk, maakt gebruik van de beste producten en
gereedschappen en voeren de opdracht vakkundig uit.

Een nieuwe kleur? Klaar voor de Winter? Weerbestendig?

Schildersbedrijf A. Klugkist beschikt uitsluitend over hoge kwaliteit materialen, want alleen zo kan u het beste resultaat worden geleverd! Alle rompslomp wordt uzelf bespaard, inclusief de tijd.

Maak het u gemakkelijk en laat een offerte op maat maken!

Periodiek onderhoud van het schilderwerk

De ligging ten opzichte van de zon, meer of minder regen en wind, de kwaliteit van de ondergrond, de aard van de constructie, de methode van beglazing, de bereikbaarheid voor de elementen en niet op de laatste plaats veranderende esthetische normen, bepalen natuurlijk ook de levensduur van de verflaag. 

Zonlicht en dekkende kleuren

Dekkende aflakken bevatten een grote hoeveelheid pigment. De belangrijkste functie van dit pigment is ‘kleur geven aan de verf’. Daarnaast heeft het nog een functie: het absorberen en reflecteren van zonnestralen waardoor het bindmiddel een langere levensduur heeft. Er is wel een verschil tussen lichte en donkere dekkende aflakken. Zonlicht wordt door de lichte kleuren gereflecteerd. Donkere dekkende aflaklagen absorberen de lichtstralen, waardoor in die laklaag grote temperatuurschommelingen ontstaan. Die komen de levensduur niet ten goed. Daarom zijn lichte kleuren bij extreme zonbelasting vaak beter dan donkere kleuren. Grondverf die qua kleur zo dicht mogelijk bij de aflak komt, voorkomt spanningen in de verflaag.

Schilderwerk dient niet alleen ter verfraaiing. Zeker als het de buitenzijde van uw woning betreft, gaat het natuurlijk ook om een adequate bescherming. Zowel de verflaag als de ondergrond leven langer door tijdig onderhoud. Als zo op het oog en op enige afstand alles nog prima lijkt, betekent dat niet dat het onderhoud uitgesteld kan worden. Hierop bezuinigen is uiteindelijk duur. Onder de verflaag spelen zich allerlei processen af die de verlaag kunnen aantasten. Tijdig onderhouden is snel en voordelig mooi houden.

Belangrijk

Ieder verfsysteem heeft eigen intervallen voor periodiek en groot onderhoud. Door volgens een schema te werk te gaan, verkrijgt u een goede basis waarop het schilderwerk jarenlang in optimale staat te houden is met eenvoudige onderhoudsbeurten. Periodiek onderhoud omvat het regelmatig aanbrengen van een nieuwe afdeklaag en het tijdig herstellen van gebreken.

schilder A. Klugkist